Το Tournaments, η νέα λειτουργία του facebook, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ή να λάβουν μέρος σε εικονικά τουρνουά παιχνιδιών.

Προσφέρει τα πάντα από εγγραφή μέχρι διαχείριση των σκορ. Μπορείτε να δημιουργήσετε τουρνουά διαφόρων τύπων elimination, πρωταθλήματα ή ότι άλλο επιθυμείτε και η νέα αυτή λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη σε όλους.

Το Facebook λανσάρει το tournaments ως το one-stop για οτιδήποτε σχετίζεται με τους οργανωτές τουρνουά. Επιπλέον θα προσφέρει ευκολότερη εύρεση τουρνουά από τους παίκτες και θα παρέχει στην κοινότητα ένα εύκολο τρόπο διασύνδεσης.

Οι creators θα μπορούν να οργανώνουν τουρνουά ενώ streamάρουν. Η υπηρεσία περιλλαμβάνει και νέα φιλανθρωπικά εργαλεία με τα οποία θα μπορούν να οργανώνουν fundraisers για σημαντικούς σκοπούς.


Το tournaments δεν είναι ολοκληρωμένο για να κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά το γεγονός ότι το ανακοίνωσαν ήδη, δείχνει ότι το Facebook καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι το gaming για να μείνουν ενωμένοι οι χρήστες εν μέσω πανδημίας του Covid-19, ώστε να ανοίξει early access στο tournaments. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από εδώ.

Ενώ πλατφόρμες όπως το twitch κυριαρχούν στο streaming παιχνιδιών, το facebook gaming είναι σε άνοδο. Στο τέλος του 2019 είχε 8.5% μερίδιο αγοράς. Το Tournaments ίσως είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα ώστε το facebook gaming να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές αν σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Το twitch rivals ίσως πλησιάζει αλλά στρέφεται περισσότερο στους streamers και είναι invite-only.