Μετά τη Formula 1, το Nascar και το IndyCar ήρθε η σειρά της Formula E να ανακοινώσει την έναρξη αγώνων σε sim racing, αφού αναγκάστηκαν να αναβάλλουν τους πραγματικούς αγώνες εξαιτίας της πανδημίας. Η Formula E αποτελεί μια σχετικά νέα κατηγορία μονοθεσίων των οποίων κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι κινούνται πλήρως με ηλεκτρικό ρεύμα. Η χρήση μπαταριών ως μέσο κινητικής ενέργειας έκανε την εμφάνισή της στη Formula 1 το 2009, αλλά ακόμα και σήμερα η βασική κινητήριος δύναμη των γρηγορότερων μονοθεσίων του κόσμου οφείλεται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η πρώτη σεζόν αγώνων πλήρως ηλεκτρικών μονοθεσίων Formula E, 6 χρόνια πριν προσέφερε συναρπαστικούς αγώνες αφού τα στενά σιρκουί πόλεων στα οποία διεξάγονται οι αγώνες ωθούν τους οδηγούς για προσπεράσεις στα όρια της επαφής.



Επιπλέον η χρήση ίδιου αμαξώματος μονοθεσίου από όλες τις ομάδες ελαχιστοποιεί τις διαφορές αφού αεροδυναμικά όλα τα μονοθέσια είναι της ίδιας δυναμικής.

Η sim racing σεζόν της Formula E θα διεξαχθεί στην πλατφόρμα rFactor 2. Για την ιστορία η Formula 1 χρησιμοποιεί το επίσημο game Formula 1 των codemasters ενώ το Nascar διεξάγεται στο iRacing. Οι αγώνες θα μεταδίδονται στο YouTube, στο Twitch καθώς και σε Facebook & Twitter.

Μένει να δούμε στην πράξη αν οι virtual αγώνες Formula E θα είναι εξίσου συναρπαστικοί με τους πραγματικούς.